Пето обучение на НПО във Велико Търново
05/12/2018
Сподели:
"Един от ключовите елементи на обучението е, че то дава на организациите перспектива да мислят дългосрочно за целта и визията, които искат да постигнат“. Това споделя Альона Денякина, експерт във Фондация "Тръст за социална алтернатива", по време на петото обучение в помощ на неправителствени организации, насочено към повишаването на техния капацитет. Обучението се проведе на 4 и 5 декември във Велико Търново.

 

Осем организации, работещи в необлагодателствани райони, участваха в двудневното обучение, за да разберат "тайните" в подготовката на проектните предложения, както и да добият представа за цялостния процес. Обучението във Велико Търново, както и тези в останалите градове, е разделено на няколко модула с различна насоченост. Темите са посветени на подготовката и разработката на проект, съставянето на бюджет и целите на мониторинга и въздействието на проекта.

Ваня Райчева от организация "Бага тур" от Стара Загора сподели, че това е било едно от най-полезните обучения за стратегическо планиране и писане на проекти, на което е присъствала.

Обучението се подготвя от екипа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“, в качеството си на партньор при управлението на Фонд Активни граждани България. Заниманията са насочени към повишаване капацитета на граждански организации, предимно от необлагодетелствани райони и/или работещи с необлагодетелствани групи.

График на оставащите обучения и формата за заявяване на регистрация можете да намерите тук.
 


Последвайте ни:
Фондът се управлява от: