Тематична среща по темата гражданско образование
29/05/2019
Сподели:
Операторът на Фонд Активни граждани България, съвместно с оператори на Active Citizens Fund в други страни бенефициенти по ФМ на ЕИП и Норвежкия Хелзинкски комитет, организира тематична среща по въпросите на гражданското образование, която ще се състои в Осло на 10-11 септември 2019 г.

 

В срещата ще вземат участие около 60 представители на граждански организации с профил по темата гражданско образование от Норвегия и от различни държави бенефициенти по ФМ на ЕИП, включително Словакия, Чехия, Румъния, Гърция и др.


Операторът на Фонд Активни граждани България може да поеме разходите за участие в тематичната среща на до 4 участника от България, номинирани от граждански организации. Номинациите може да се извършват от граждански организации, регистрирани в България като юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на дейност в обществена полза, с опит и експертиза по темата гражданско образоване.


Номинираните участници от България могат да бъдат представители на гражданския или публичния сектор, които демонстрират солидна експертиза по темата за гражданското образование, както и силна мотивация за споделяне на знания и конкретен опит по време на тематичната среща в Осло. Тъй като работният език на срещата е английски, свободното владеене на английски език е предпоставка за участие.


Крайният срок за изпращане на номинациите е 30 юни 2019 г.


Повече за събитието в Осло, за програмата му, както и за условията за номинация на участници от България можете да прочетете в приложения файл.

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: