Пета годишна среща на Фонд Активни граждани България
08/11/2023
Сподели:
На 8-ми ноември 2023 г. се проведе Петата Годишна среща на Фонд Активни граждани по ФМ на ЕИП 2014-2023 на тема „Гражданската активност, възможностите и визиите за развитие на активните граждански организации“.

По време на срещата бяха представени акценти от сравнително изследване за гражданската активност в България и Норвегия (вижте презентациите на Боян Захариев от Институт Отворено общество - София и Гури Викен от Frivillighet Norge). По време на срещата Елица Маркова и Илко Йорданов от Институт Отворено общество - София представиха акценти от проучване сред активните граждански организации в България (презентацията е налична тук).


Участниците в срещата се включиха и в групови дискусии по четири основни теми: Финансова устойчивост на гражданските организации; Капацитет и визия за развитие на гражданска активност извън големите градове и сред целеви групи в условия на уязвимост; Новите лидери / граждански активисти, посоки, технологии и Среда за развитие на гражданската активност, развитие на доверие и на имидж.


Последвайте ни:
Фондът се управлява от: