Вход за граждани: Истории с отворен край. Сборник с практики за подобряване на гражданското участие в седем български общини
14/01/2023
Сподели:
Този сборник е създаден по проекта "Вход за граждани - ФГУ за подобряване на обществените консултации в общините"

 

Сборникът  е посветен на усилията на над 10 граждански организации, стотици граждани и седем общински администрации да подобрят пътищата едни към други и да градят мостове вместо бариери помежду си.


Основната цел на проекта „Вход за граждани“ беше подобряване качеството на обществените консултации в 7 български общини и повишаване на гражданската култура и обществена активност. Местните власти и партньорските граждански организации в седемте пилотни общини – Враца, Карлово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Търговище и Столична община бяха непрестанно мотивирани и подкрепяни от екипа на Форум Гражданско Участие (ФГУ) и Българския център за нестопанско право (БЦНП).


Въведеният инструментариум за подобряване на гражданското участие по проекта, подкрепен от Фонд Активни Граждани България е институционализиран и чрез проведените информационни и застъпнически кампании гражданите са запознати с правата си и начина те да бъдат практикувани. Първата крачка е направена, но дали ще се продължи по пътя зависи както от активността на гражданите, така и от желанието на местните власти да продължат да използват създадените механизми и канали за диалог в дългосрочен план.

Вижте тук: Вход за граждани Истории с отворен край. Сборник с практики за подобряване на гражданското участие в седем български общини

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: