Новини
Уебинар във връзка с обявената Анти-кризисна мярка за преодоляване на ефектите от Ковид-19
07/07/2020
Операторът на Фонд Активни граждани България организира информационен уебинар във връзка с обявената Анти-кризисна мярка за преодоляване на ефектите от Ковид-19. На него участниците ще могат да задават въпроси по предварително публикуваните Насоки за кандидатстване и презентацията за мярката. От участниците се очаква предварително да са се запознали с презентацията. Екипът на Оператора ще има готовност да отговаря на въпроси във връзка с кандидатстването.


Фонд Активни граждани стартира нова мярка за преодоляване на ефектите от COVID-19
19/06/2020
Операторът на Фонд Активни граждани България обявява конкурс за набиране на проектни предложения в рамките на анти-кризисна мярка за преодоляване на ефектите от COVID-19. Мярката е част от Схемата за малки инициативи и цели да подкрепи дейността и капацитета на гражданските организации в условията на предизвиканата от разпространението на COVID-19 криза и възстановяването от нея.


Промени в Общите условия за предоставяне за безвъзмездно финансиране
05/06/2020
Операторът на Фонд Активни граждани България промени Общите условия за предоставяне на целево безвъзмездно финансиране по Фонд Активни граждани България (Общи условия). Промените са в отговор на възникнали финансови затруднения на голяма част от неправителствените организации в създалата се кризисна ситуация в резултат от разпространението на COVID-19 и последиците от свързаните с епидемията рестриктивни мерки.


Одобрени кандидати по Стипендиантската програма за студенти от ромски произход за академичната 2019-2020
04/05/2020
Комисията за избор на стипендианти разгледа и оцени получените кандидатури на студенти за участие в Стипендиантска програма за студенти от ромски произход, изучаващи здравни специалности, реализирана в рамките на Фонд Активни граждани България (Active Citizens Fund Bulgaria) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.


Прекратява се текущата сесия на Схемата за малки инициативи
23/04/2020
Операторът на Фонд Активни граждани България взе решение за прекратяване на третата сесия от Схемата за малки инициативи. Тя стартира на 17 март 2020 г. и трябваше да приключи на 17 септември 2020 г.

В замяна, Операторът на Фонда планира да обяви нов конкурс за подкрепа на граждански организации, насочен към преодоляване на негативните последици от пандемията, предизвикана от Covid-19 и наложените ограничителни мерки. Новият конкурс ще предвижда облекчени условия за кандидатите и се очаква да бъде оповестен в близките няколко седмици.

|<<  | Стр 1 от 15 |  >  >>|

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: