Новини
Трябва да използваме всички средства срещу езика на омразата и престъпленията от омраза
11/07/2024
"След атаката в Норвегия бяхме шокирани. Казвахме, че сме изгубили девствеността си. 13 години по-късно знаем, че не можем за останем безмълвни. Трябва да се борим, трябва да го правим вътре в общността ни, в училищата. Трябва да използваме всички средства."


Над 120 граждански активисти събра заключителното събитие на Фонд Активни граждани България
03/07/2024
„Преминахме през турбулентен период, в който историческото време се движеше по-бързо от астрономическото. За седем години се смениха осем правителства, имахме и Ковид криза. В тази несигурна среда обаче ние успяхме да гарантираме, че гражданският сектор ще успее да реализира своите дългосрочни инициативи“. Това каза изпълнителният директор Институт Отворено общество – София Георги Стойчев в началото на заключителното събитие на Фонд Активни граждани „Граждани на работа“. Той допълни, че благодарение на страните донори Фондът е осигурил най-голямо разнообразие на инициативите от тематична гледна точка. Подобно мнение защити и Керстин Агнета Валберг, съветник в Посолство на Кралство Норвегия, която присъстваше на събитието.


Заключително събитие на Фонд Активни граждани България
24/06/2024
Операторът на Фонд Активни граждани България организира заключително събитие на програмата, която продължи седем години. То ще се състои на 3 юли 2024 г. в София, бул. България 1, 2020 Event Space.


През обектива на граждански организации
17/06/2024
Операторът на Фонд Активни граждани България организира еднодневно филмово събитие, в рамките на което ще бъдат показани кратки филми и видео съдържание, създадени по инициативи, подкрепени от Фонда в периода 2017 – 2024 г.


Нов доклад сравнява гражданското участие и НПО в България и Норвегия
11/06/2024
Институт „Отворено Общество – София“ в сътрудничество с Frivillighet Norge публикува обширен сравнителен доклад за гражданската активност в България и Норвегия. Докладът, озаглавен "Компас на гражданската активност", предоставя подтикващи към размисъл наблюдения за текущото състояние на неправителствените организации (НПО) в двете страни, като изследва съществуващите тенденции, предизвикателства и нужди.

|<<  | Стр 1 от 26 |  >  >>|

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: