Промени в Общите условия за предоставяне за безвъзмездно финансиране
05/06/2020
Сподели:
Операторът на Фонд Активни граждани България промени Общите условия за предоставяне на целево безвъзмездно финансиране по Фонд Активни граждани България (Общи условия). Промените са в отговор на възникнали финансови затруднения на голяма част от неправителствените организации в създалата се кризисна ситуация в резултат от разпространението на COVID-19 и последиците от свързаните с епидемията рестриктивни мерки.

 

Измененията са във връзка с облекчаване на изискванията за осигуряване от страна на бенефициентите на собствен финансов и нефинансов принос при изпълнение на проект, както и в по-гъвкава схема за превод на средства от Оператора към бенефициентите. Предвижда се и възможност за облекчаване на процедурите по изменения и допълнения в Договора за целево безвъзмездно финансиране изпълнението на проект, включително в приложенията към него.


Променените Общи условия влизат в сила на 22. 06. 2020 г. Същите са публикувани на страницата на Фонда в интернет в раздел „ДОКУМЕНТИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР“ и в раздел „ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОР“.

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: