Новини
Експертна дискусия бележи началото на инициативата „Roma Policy Lab“ на Оператора на Фонд Активни граждани България и Националното координационно звено
14/06/2022
На 14.06.2022 г. се състоя дискусия по темата за изграждане и поддържане на доверието във ваксините и ваксинирането в ромските общности - първа от предвидените серия от тематични експертни срещи в рамките на romapolicylab.org. Roma Policy Lab e съвместна инициатива на Фонд Активни граждани България и Националното координационно звено за представяне, споделяне и обсъждане на резултати по проекти в полза на ромското включване, финансирани по програми на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия Финансов механизъм.


Приключи конкурсът по Четвъртата (извънредна) сесия от Схемата за малки инициативи
18/04/2022
87 проектни предложения бяха подадени в рамките на Четвъртата (изнънредна) сесия от Схемата за малки инициативи на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП. Сесията е в подкрепа на проекти на граждански организации в условията на променената среда и възникналите предизвикателства вследствие на войната в Украйна. Крайният срок за кандидатстване изтече в 17:00 ч. на 18 април 2022 г.


На 15 април 2022 г. вечерта ЕСПУП временно няма да работи
13/04/2022
На 15 април 2022 г., петък, между 20:00 и 20:15 ч. предстои кратка профилактика на Електронната система за подаване и управление на проекти (ЕСПУП). В този отрязък от време ЕСПУП няма да функционира.


Пет дни до изтичането на крайния срок на извънредния конкурс на Фонд Активни граждани
13/04/2022
Операторът на Фонд Активни граждани България напомня, че на 18 април 2022 г., точно в 17:00 ч. изтича срокът, в който гражданските организации могат да подадат проектните си предложения по Четвъртата (извънредна сесия) на Схемата за малки инициативи. След изтичането на този срок проектни предложения няма да бъдат приемани. Извънредната сесия на Фонда, която стартира на 18 март 2022 г., е в отговор на променената среда и възникналите предизвикателства вследствие на войната в Украйна.


В отговор на войната в Украйна: Извънреден конкурс на Фонд Активни граждани
18/03/2022
Операторът на Фонд Активни граждани България обявява конкурс за проектни предложения на граждански организации. Конкурсът се провежда под формата на извънредна сесия по Схемата за малки инициативи на Фонд Активни граждани и е в отговор на променената среда и възникналите предизвикателства вследствие на войната в Украйна. По конкурса ще бъдат подкрепени проекти на български граждански организации, допринасящи за преодоляване на негативните ефекти от войната за най-уязвимите групи от обществото, включително бежанци и мигранти (без оглед на техния етнически произход), за противодействие на дезинформацията и преодоляване на информационното неравенство, както и за изграждането на капацитет и партньорства и за формулиране на устойчиви политики в променящия се европейски контекст.

|<<  | Стр 1 от 21 |  >  >>|

Последвайте ни:
Фондът се управлява от: